Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Arkisto

18.06.2018

Sitra järjesti Suomen ilmastohuippukokouksen

Sitra kokosi 13.6.2018 Helsingin Finlandiatalolle lähes 500 vaikuttajaa ja päättäjää keskustelemaan siitä, mitä pitäisi tehdä, jotta ilmastonmuutokseen voitaisiin oikeasti vaikuttaa nyt eikä viidestoista hetki, jolloin se on maapallon ja itsemme kannalta liian myöhäistä.

Tilaisuuden avasi ja väkevän puheen veti presidentti Sauli Niinistö. Päivän aikana lavalta kuultiin vakuuttavia kannanottoja ja vakavaksi vetäviä faktoja maapallon ilmaston statuksesta mm. Laurent Fabiukselta, Kristin Sgoken Lundilta, Jorma Ollilalta, Pertti Korhoselta, Mirva Anttilalta ja Kaisa Hernbergiltä.

Ulkoilman vaaralliset NOxit eli typen oksidit olivat keskustelussa läsnä vakavana asiana. Ulkoilman NOxit tunkeutuvat helposti sisäilmaan, ja aiheuttavat hengitystieoireita.

Tilaisuuden tallenteet Sitralta tästä: www.sitra.fi ja https://www.youtube.com/watch?v=6HEyFEJsGgY

UniqAirin tiedote NOxeista tässä: https://www.uniqair.fi/2018/04/17/uusi-tutkimustulos-noxeista/