Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje

Referenssit

UniqAireja käytetään tälläkin hetkellä kaikkien sisäilmaongelmien turvallisena, tehokkaana ja nopeana ensiapuna oppilaitoksissa, päiväkodeissa, hoivakodeissa, sairaaloissa, terveyskeskuksissa, seurakuntien kiinteistöissä, taloyhtiöissä ja yrityksissä.

Tilaa laaja referenssilistaus tällä lomakkeella

  • "

   ”Eniten käytämme UniqAireja saneeratuissa, uusituissa kiinteistöissä, koska UniqAirit poistavat uusista rakennusmateriaaleista sisäilmaan irtoavat hajut ja erilaiset yhdisteet. Toiseksi suojaamme UniqAireilla rakennussiivouksissa rajapintaa jo rakennetun ja työn alla olevan välillä.”

   Niina Kesti paaluttaa, että heidän kolmas UniqAir-käyttökohteensa säästäisi kaikilta kiinteistöjen omistajilta mittavasti rahaa. ”UniqAir nopeuttaa huomattavasti rakennusten käyttöönottoaikaa. Yleensä rakennusten käyttöönotossa tuuletusaika voi olla jopa kuukausia. Ja siltä ajalta jäisi kiinteistöjen omistajilta tilat tyhjilleen ja vuokratulot saamatta.”

   Poistoa Oy, toimitusjohtaja Niina Kesti

   > Lue lisää

  • "

   ”Kuntatalo käy nyt läpi suurta peruskunnostusurakkaa”, Erkki Jylhä sanoo. ”Aloitimme 2012. Saneeraamme talon iän ja nykyaikaisten toimitilojen vaateen takia. Olemme tehneet tiimityötiloja ja yksittäisiä huoneita. Remontin yhdeksän ensimmäistä vaihetta eli puolet talosta on nyt remontoitu. Esimerkiksi kaikki työntekijöiden tilat on kunnostettu”, Erkki kertoo.

   ”Remontoiduissa tiloissa meillä suurin sisäilmaongelman aiheuttaja on uusista kalusteista ilmaan haihtuvat liimahöyryt ja muut hajut. Ei tehtailla kalusteita tuuletella, vaan ne pakataan ja tuodaan asiakkaille! UniqAirit auttavat meitä selkeästi. Ne puhdistavat nopeasti sisäilman kalusteiden höyryistä puhtaaksi.” UniqAirin puhtaan ilman tuotto on 189 kuutiometriä tunnissa.

   Erkki Jylhällä on tärkeä neuvo kaikille suurista remonteista vastaaville. ”Meillä on selkeä malli. Olemme oppineet näiden vuosien aikana oikean toimintajärjestyksen: viemme remontoituun tilaan UniqAirit paikalle ennen ihmisiä”, Erkki Jylhä linjaa.

   Toinen Kuntatalon sisäilmaongelman aiheuttaja on tyypillinen remonteissa: pöly. ”Vaikka kuinka pyrimme minimoimaan pölyn leviämistä rakennusalueen ulkopuolelle, sitä pääsee kulkeutumaan muihin tiloihin. Pölyn takia herkimmät ihmiset saavat oireita. Silloin siirrämme UniqAirit ongelmatiloihin, ja oireet lakkaavat”, Jylhä toteaa. UniqAirit on helppo siirtää tilasta toiseen, ne liikkuvat kevyesti pyörillä. Ja sitten vain sähköpistoke seinään ja kytkin päälle.

   Kuntatalo, tekninen isännöitsijä Erkki Jylhä

   Lue lisää...

  • "

   Aki laskee, että Swix Finland Racing Service on kisakautena loka-huhtikuussa liikenteessä 12-15 viikonloppua, ja yhden kisaviikonlopun aikana tiimi huoltaa sukset jopa sataan suoritukseen!

   ”Suksien voitelukopit ovat usein työmaaparakkeja. Ne ovat ahtaita, ja niissä on lähes olematon ilmanvaihto. Kun voitelukoppiin lisätään kymmenittäin suksia, voitelijat, pulverit, voiteet, voitelulaitteet ja kiire, saadaan kovaa ammattitaitoa ja työsuojelua vaativa erittäin haasteellinen työympäristö. Meidän voitelijat käyttävät henkilökohtaisia suojaimia, ja myös voitelukopissa käyvien muiden ihmisten hengitysilmasta tekee turvallista ja puhdasta UniqAir-ilmanpuhdistin. Meidän voitelukopissa on UniqAirin ansiosta kirkas ja raikas ilma, kun vertaa kilpailijoiden viereisten koppien pölyiseen ja tunkkaiseen ilmaan”, Aki sanoo.

   ”UniqAirin avulla meidän tiimi voi vaikuttaa jopa hiihtäjien suorituskykyyn. Jos pitovoiteita laitetaan suksen pohjaan, kun luistovoiteiden fluoripölyä on vielä kopin ilmassa, voi pito heiketä. UniqAir poistaa pölyn tehokkaasti ja meidän tiimi voi jatkaa töitä heti”, Aki kiittää.

   Swix Sport Finland, maajohtaja Aki Tuovinen

   Lue lisää...

  • "

   Simpeleen vastaanottotilat on Metsä Boardin tehtaan vanhassa konttorirakennuksessa. Tässä rakennuksessa Tarja alkoi heti oireilla. Vastuullinen työnantaja otti Tarjan oireet vakavasti, ja hankki Simpeleellekin Tarjan työtilaan UniqAirin. ”Oireeni alkoivat helpottua viikossa. Täällä työskentelee myös lääkäri, ja hänenkin työtilassaan on UniqAir.”

   Imatralla Tarjan työkaverit suhtautuivat ensin epäilevästi ilmanpuhdistimeen. Voisiko se auttaa heitäkin? ”Kerron kaksi tositapausta. Työtoverillani oli töissä yskää, köhää, ja hän selvitteli kurkkua koko ajan. Oireet loppuivat aina viikonloppuisin. UniqAirin avulla oireet ovat loppuneet kokonaan. Toinen työtoverini kärsi pidemmän aikaa kuivasilmäisyydestä. Silmät olivat vetiset, valonarat ja kipeät. Hän kokeili kaikenlaisia silmätippoja – tuloksetta. Nyt hänellä on UniqAir vieressä, ja silmät ovat terveet ja oireettomat.”

   Imatran Työterveys ry, vastaava työterveyshoitaja Tarja Miikki-Nikku

  • "
   Laboratorion sisäilmassa oli ongelmia, jotka aiheuttivat oireita laboratorion väelle. ”UniqAirit otettiin ensiavuksi oireisiin. Remonttia tehtiin sen jälkeen”, Seppo Kuusi paaluttaa sen oikean toimintajärjestyksen, kun sisäilmaa parannetaan. ”Paraikaa UniqAirit on meillä käytössä Haltian päiväkodissa. Siellä on viemäri tulvinut lattialle muutaman kerran vuosien saatossa, viimeksi kevättalvella, ja lattiapinta on jouduttu vaihtamaan”, Seppo Kuusi kertoo. Haltian päiväkoti on siitä erikoinen, että se on auki vuorokauden ympäri. Tilan hengitysilman kuormitus on suuri koko ajan. Ei haittaa, sillä UniqAirin puhtaan ilman tuotto on 189 kuutiometriä tunnissa. Hiljaiset UniqAirit antavat pilttien nukkua päiväunet rauhassa, ja leikkiä turvassa. ”Sen lisäksi UniqAirit on käytössä muutamassa koulussa, jotka odottavat isompia remontteja", Seppo Kuusi kertoo.
   Janakkalan kunta, kunnossapitoinsinööri Seppo Kuusi
  • "

   Altistus sisäilmaongelmille johtaa vakaviin sairauksiin. 2012 Merjalla diagnosoitiin astma. Astmaatikot aistivat usein muita valppaammin, jos rakennuksessa on sisäilmaongelmia. ”Tätä suojeltua rakennusta on tutkittu kunnolla, siitä iso kiitos! Täällä on tutkimusten mukaan kosteusvaurioita, sekä ongelmia homeesta ja sieni-itiöistä. Tutkimuksissa ilmeni myös, että sisäilmassa on vaarallisia hiilivetyjä. Arvot ylittyivät pahasti, kaikissa mittauskohdissa”, sanoo Merja vakavasti. Sisäilman parannustoimille oli selvä tarve. Merja sai työtilaansa UniqAirin marraskuussa 2016. ”Kun sain UniqAirin, oireeni alkoivat helpottua heti”.

   Hangon kaupunki, Teknisen ja Ympäristöviraston puistoesimies Merja Rönkkö

   > Lue lisää

  • "

   Teijo Hyytiäinen kertoo, että UniqAirien käyttöönotto mahdollisti kolme tärkeää asiaa. ”Ensinnäkin tuotantomme jatkui, eikä tarvittu ollenkaan henkilöstön kallista, väliaikaista muuttoa muihin tiloihin. Toisekseen saimme rauhassa kartoittaa kiinteistön ongelmat ja hakea niihin ratkaisut eri asiantuntijoiden kanssa. Kolmas ja tärkein asia on, että henkilöstön oireet paranivat. Paras kiitos oli, kun vaikeimmat oireet saanut työntekijämme pääsi kotoa etätöistä takaisin töihin työpaikalle.”

   Brand Factory, kiinteistöpäällikkö, työsuojelupäällikkö
   Teijo Hyytiäinen

   > Lue lisää

  • "

   ”Olen ollut pankissa erilaisissa työtehtävissä vuodesta 1990. Meillä oli jo tuolloin 90-luvulla säännöllisesti kokoontuva sisäilmatyöryhmä”, Seija aloittaa. ”Ihmiset ajattelivat ennen, ettei sisäilmanpuhdistimista ole hyötyä, mutta esimerkiksi kuluneen vuoden aikana keskustelun taso mediassa ja työyhteisössämme on noussut. Nyt meidän ihmiset luottavat UniqAireihin, koska niistä on todella apua. Kun työntekijät ovat saaneet työtiloihinsa UniqAirin, he ovat halunneet ottaa sen mukaansa myös muuttaessaan toimitiloihin, joissa tutkimusten mukaan kaikki on kunnossa.”

   ”Eräässä toimipisteessämme on ilmennyt mikrobiongelma. Jotkut ihmiset alkoivat oirehtia. Osalla ilmeni ympäristöherkkyys”, Seija kertoo. Duodecimin mukaan ympäristöherkkyyden yleisiä oireiden aiheuttajia ovat hajut ja kemikaalit. UniqAirista saatiin apua henkilökunnan oireisiin, koska se puhdistaa sisäilmasta vaaralliset oireiden aiheuttajat, kuten hajut, pölyt, mikrobit, bakteerit, virukset ja allergeenit.

   Danske Bank, valtakunnallinen päätyösuojeluvaltuutettu
   Seija Gustafsson

   > Lue lisää

  • "

   Vantaan seurakuntayhtymä on vastuullinen työnantaja, joka haluaa luoda työntekijöilleen turvallisen ja terveellisen työpaikan. Kun ilmeni, että osalla työntekijöistä on ongelmia hengittää joissakin talon tiloissa, tehtiin päätös korjata tilanne.

   ”Ennen työtilassa oli fyysisesti vaikea olla. Nyt pystyn keskittymään paremmin työhöni, kun ei tarvitse miettiä, miten voin hengittää. Terveys on mulle ykkösasia. Sitä en riskeeraa.”

   Kun pyytää kuvailemaan yhdellä sanalla, millaista on hengittää UniqAirin puhdistamaa ilmaa, Arttu hymyilee. ”Mietin sitä pitkään. Niin puhdasta, että se on eleganttia.”

   Vahtimestari
   Arttu Ronkainen

   > Lue lisää

  • "

   "Uniqairin ilmanpuhdistimet ovat olleet monissa tilanteissa meille erittäin sopiva ratkaisu”, kertoo Savon Koulutuskuntayhtymän LVI-asiantuntija Marko Pasanen. Muuntuvissa olosuhteissa laadukas palvelu ja asiakkaan huomioiminen nousee arvoon. “Muuttuvien tarpeiden vuoksi meille on ollut tärkeää, että laitteet saa käyttöön juuri meidän tarvitsemaksi ajaksi”

   LVI-asiantuntija
   Marko Pasanen

  • "

   "Henkilökunta ei ole enää kertonut lasten oireista. Huomaan itsekin, että olen pystynyt työskentelemään paremmin. Enää minulla ei ole jatkuvaa kurkkukipua, eikä ääni lähde."

   Johtajan viransijainen
   Anne Kalliovaara

   > Lue lisää

  • "
   ”Ja remonttia suunnitellessa voidaan tilojen käyttöaikaa jatkaa
   ilmanpuhdistimien avulla. Samalla säästytään paniikkiratkaisuilta,
   sillä korjaustarpeiden selvittämisen kanssa ei kannata hätäillä.”
   rak.ins. Ari Torniainen
   Lpr kaupunginhallitus
   kansanedustaja
   Kuntatekniikka-lehti 7/2015