Tilaa uutiskirje

Beställ nyhetsbrev

Kiikka och Paulig inleder ett samarbete med luftrenare tillverkade UniqAir- populariteten av de unika luftrenarna ökar snabbt

4.1.2017

Kiikka Sontek Ab och Paulig familjens investeringsbolag Oy English Teamroom Ab, som investerar till inhemska tillväxtföretag, har ingått till att vara, vid sidan av bolagets grundade, de viktigaste aktivägare på UniqAir. UniqAir Ab är ett företag som fungerar i Villmanstrand. Företaget planerar och tillverkar effektiva luftrenare avsedda att använda inomhus. Popularitet av luftrenarna, som ursprungligen utvecklades för försvarsmaktens bruk, har vuxit särskilt i skolor och sjukhus.

UniqAir planerar och tillverkar sina luftrenare i Finland. De första luftrenare utvecklades i första skedet till försvarsmaktens specialbehov. De är särskilt lämpliga för att förbättra inomhusluftens kvalitet till exempel i skolor, daghem, sjukhus och i de andra utrymmen som väntar en grundlig renovering.

” ”Det finns för många finska barn och vuxna som lidar av de symtom som dålig inomhusluft förorsakar. I Finland finns det en hel del skolor och daghem med problem med fuktighet och mögel. Baserat på detaljerade analyser och expertbedömningar från obundna experter är UniqAir luftrenare det enda verkligt lönsamt alternativt som finns i marknaden”, säger Sonteks VD Petri Kiikka.


”Som familjeföretag, upplever vi denna frågan viktig och vi vill vara delaktiga i att öka användningen av UniqAir- luftrenare. Genom sin innovation erbjuder UniqAir en verklig lösning till det växande problem med inomhusluftens kvalitet. Vi anser detta som ett intressant investeringsobjekt och vi vill stödja företagets tillväxt”, säger ordförande till The English Teamroom Eduard Paulig.

“En betydande expansion av ägarbasen kommer att ge oss fler möjligheter att utveckla vår verksamhet. Under de första år har vi främst fokuserat oss på den inhemska försäljningen. Investeringen ger ett tillfälle att expandera vår verksamhet från det inhemska även till Sverige, samt i en längre sikt betjäna även de finnar som bor utomlands. Vi får ett viktigt nätverk för att stödja vår övergripande utveckling”, berättar VD:n för UniqAir Panu Riikonen.

” UniqAir luftrenare är en mästerlig prestation av den finska ingenjörsexpertisen som främjar folkhälsan och förbättrar livskvaliteten. Luftrenaren rensar ut alla föroreningar i inomhusluften som är skadliga för hälsan. Vi har levererat utrustningen till skolor, sjukhus och daghem. De har tagits emot med stor nöjd, säger Riikonen.
”Behovet är stort i hela landet”.

Mer information:

Panu Riikonen, VD, UniqAir Oy, tel. 040 563 8520, panu.riikonen@uniqair.fi