Saksmaneilla saatiin ilmanpuhdistimella apua allergiaoireisiin

Kimmo Häyrinen

KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman tutustui työpaikallaan KalPan jäähallilla kotimaisen UniqAir Oy:n valmistamiin ilmanpuhdistimiin. Hallille ilmanpuhdistimet olivat tulleet KalPan ja UniqAir Oy:n yhteistyön kautta puhdistamaan sisäilmaa pelaajien taukotiloissa, pukuhuoneessa ja toimistossa.

KalPassa oli havaittu puhtaan sisäilman merkitys pelaajien terveyteen ja palautumiseen pelien jälkeen, sekä muutenkin haluttiin panostaa pelaajien optimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseen pelikauden aikana tarjoamalla heille mahdollisimman puhdas sisäilma pelaajien työpaikalla Olvi Areenalla.

UniqAir-ilmanpuhdistimet puhdistavat sisäilmasta nopeasti ja tehokkaasti pölyä, eläinten hilsettä, siitepölyä, ilman epäpuhtauksia, toksiineja, hajuja ja hiukkasia, kuten viruksia ja bakteereja. Kuultuaan, että ilmanpuhdistimet puhdistavat ilmasta myös allergiaa aiheuttavaa siitepölyä, halusi Saksman kokeilla ilmanpuhdistimia myös kotonaan. Perheessä kärsitään siitepölyaikana, eli käytännössä koko kevät ja kesä, allergiaoireista ja niihin toivottiin helpotusta. 

Saksman otti yhteyttä jo KalPa-yhteistyön kautta tuttuun mieheen UniqAir Oy:n Panu Parviaiseen ja kysyi mahdollisuutta testata laitetta kotonaan. Parviainen toimitti Saksmaneille ilmanpuhdistimen kokeiltavaksi. "Meillä on sellainen toimintatapa UniqAirilla, että asiakas saa kokeilla sitoumuksetta ja veloituksetta ilmanpuhdistinta 2 viikkoa", Parviainen kertoo. "Aika harvoin asiakas enää haluaa olla ilman laitetta, kun sen on havaittu tuovan apua asiakkaalle". 

"Meillä ainakin allergiaoireet vähenivät merkittävästi UniqAir-laitteiden avulla"

Kokeilujakson aikana Saksman huomasi, että siinä huoneessa, jossa laite oli, kärsivät perheenjäsenet allergiaoireista huomattavasti vähemmän kuin muissa tiloissa. Eron huomasi erityisesti aamulla hyvin nukutun yön jälkeen. "Meillä ainakin allergiaoireet vähenivät merkittävästi UniqAir-laitteiden avulla", Saksman kiittelee.

Kokeilujakson jälkeen Saksman päätyi hankkimaan kotiinsa UniqAir Uniq-mallin ilmanpuhdistimen, joka kokonsa puolesta sopii hyvin esimerkiksi makuuhuoneeseen. Lisäksi Uniq-mallin ilmanpuhdistimen tehoa voi säätää ja sitä voi ohjata ja ajastaa puhelimeen ladattavan sovelluksen avulla.

UniqAir oli meidän ilmanpuhdistinvalintamme, koska totesimme niiden toimivan

Nykyisin Saksmaneilla on kotonaan käytössä UniqAir Uniq -ilmanpuhdistimet kaikkien allergiasta kärsivien makuuhuoneissa, jolloin yöunen ajaksi taataan mahdollisimman allergiavapaa sisäilma. Saksmaneilla on koettu ilmanpuhdistimen tuovan merkittävää apua kevään ja kesän siitepölyjen aiheuttamiin allergiaoireisiin. Lisäksi laitteet ovat päällä myös talvikaudella puhdistamassa ilmasta viruksia ja epäpuhtauksia, joita tulee ulkoa liikenteestä ja esimerkiksi pienpuun poltosta.

Kysyttäessä siitä, miksi Saksmaneille otettiin ilmanpuhdistimet juuri UniqAirilta, vastaa Saksman seuraavaa: "UniqAir oli meidän ilmanpuhdistinvalintamme, koska totesimme niiden toimivan. Lisäksi arvostan UniqAirin kotimaisuutta ja tapaa toimia. Yhteistyö UniqAirin ja Parviaisen kanssa on toiminut hyvin. Parviainen on toimittanut laitteet sovitusti ja neuvonut laitteiden sijoittelussa sekä opastanut käyttöönotossa ja suodattimien vaihdossa."