Sisäilmanpuhdistimesta iloa keskustan senioriasujille

Kimmo Häyrinen

Sisäilmanpuhdistimesta iloa keskustan senioriasujille jokaisena vuodenaikana

Monet seniorit valitsevat nykyisin asumisen palvelujen läheisyydessä. Usein tämä tarkoittaa asumista kaupungin keskustassa. Tässä elämätavassa viehättää se, että kaikki palvelut kaupoista ja kahviloista kampaajaan, lääkäriin, terveyskeskukseen ja naapuriapuun, ovat lähellä. Keskusta-asuminen on usein kerrostaloasumista, joka on myös huolettomampaa, kun ei tarvitse yksin huolehtia lumi- ja pihatöistä.

Muun muassa Ympäristöministeriönraportteja 16/2017 Ikääntyneiden asumisratkaisujen tarve ja toteutus -raportissa todetaan, että ”nykyisessä elämäntilanteessa suurten taajamien 65–74-vuotiaista 60 % asuisi mieluiten kerrostalossa ja 75–84-vuotiaista 70 %. 75–84-vuotiaista peräti puolet asuisi mieluiten kaupungin keskustassa, mikä on kolminkertaisesti nykyiseen verrattuna”. Entistä useammat ikäihmiset siis kaipaavat keskustoihin asumaan.

Keskusta-asumisenkaan ei tarvitse merkitä altistumista liikennepäästöille ja katupölylle

Kesällä 2022 valmistuneessa pääkaupunkiseudun ilmanlaatuselvityksessä on selvitetty, että ilmanlaatua heikentävät eniten autoliikenteen pakokaasut ja katupöly, puunpoltto sekä pienhiukkasten kaukokulkeuma seudulle muualta Euroopasta. Ajankohtaista tietoa pääkaupunkiseudun ilmanlaadusta löydät täältä.

Päästöt ja katupöly voivat aiheuttaa etenkin astmaatikoille pahenevia oireita. Lisäksi kadulta, tai vaikkapa asfalttitöistä ja naapurista, saattaa kantautua tuoksuja omaankin kotiin. He ketkä haluavat turvata kotiinsa puhtaan, tuoksuttoman ja terveellisen sisäilman, voivat hyötyä kotimaisesta Avainlippu-merkillä varustetusta UniqAir-ilmanpuhdistimesta.

UniqAir Uniq-ilmanpuhdistin tarjoaa suomalaista huipputeknologiaa ja -designia. Se poistaa nopeasti ja tehokkaasti sisäilmasta virukset, huone-, eläin- ja siitepölyn, mikromuovin, ilmansaasteet, toksiinit, hajut sekä mikrobit ja homeitiöt. Täysin puhtaassa sisäilmassa voit keskittyä laadukkaaseen elämään.

Myrkytön, hajuton ja pölytön sisäilma vähentää allergia-, astma- ja sisäilmaoireita, lisää virkeyttä ja parantaa unen laatua. Uniq-ilmanpuhdistin on Teknologian Tutkimuskeskus VTT:n testaama ja Työterveyslaitoksen mittaama, turvalliseksi ja tehokkaaksi todistettu.

Kaupunkikeskustojen asukkailta kiitosta

”Naapurista meille kotiin asti kantautuva tupakan haju hävisi kodistamme aikaisempaa nopeammin eikä enää tarvinnut tuulettaa niin paljoa ikkunan kautta” sekä ”Katupölyaikana parannuksen huomasi ilmassa todella nopeasti (puhdistimen käyttöönoton jälkeen)”, kertovat keskusta-asujat ja Uniq-laitteen tyytyväiset käyttäjät.

Laite on helppo hankkia verkkokaupastamme tai ottamalla yhteyttä oman alueensa myyjään puhelimitse tai sähköpostilla.

Laitteen toimitus valittuun postin noutopisteeseen sisältyy laitteen hintaan. Lisämaksusta sen saa myös suoraan kotiin toimitettuna. Laitteen hankkiminen ja perille saaminen on tehty mahdollisimman vaivattomaksi. Tarvittaessa myyjämme auttavat ja opastavat mielellään.

Laitteen käyttöönotto on vaivatonta, eikä vaadi mitään erityisasennuksia. Helpoimmillaan laitteen käytön voi aloittaa, kun laittaa johdon pistorasiaan ja valitsee haluamansa käyttötehon. Suodattimen vaihto on vaivatonta ja vaihtosuodattimet voi hankkia niin ikään verkkokaupastammeTutustu Uniq-ilmanpuhdistimeen täällä.

Uniq-ilmanpuhdistimen voi sijoittaa lattialle, lipaston päälle tai seinäkannakkeen avulla seinälle. Laite painaa noin 10 kiloa, joten sitä on mahdollista siirtää ja sijoitella tarpeen mukaan.

Hanki kotimainen ilmanpuhdistin ja pääset nauttimaan kotonasi uniikista suomalaisesta puhtaasta sisäilmasta myös kaupungissa.