UniqAir-ilmanpuhdistimella helpotusta lasten allergiaoireisiin siitepöly- ja katupölykaudella

Nina Huuhtanen

Samuel Tilkanen siirtyi Sveitsistä SC Bernistä HIFK valmennustiimiin keväällä 2021 ja pääsi tutustumaan UniqAir-ilmanpuhdistimiin työpaikallaan Nordiksella. Hallille oli hankittu ilmanpuhdistimia jo "koronakauden" yhteydessä puhdistamaan epäpuhtauksia pukukoppien sisäilmasta. Nykyisin Tilkasilta löytyy UniqAir-ilmanpuhdistin myös kotoa.

”Tutustuin UniqAir -ilmanpuhdistimeen Nordiksella ja lisäksi kuulin laitteesta ystävältäni, joka oli hommannut laitteen kotiinsa siitepölyallergian helpottamiseksi. Todettuani laitteella olevan vaikutusta vähentyneeseen sairasteluun hallilla ja kuultuani laitteen toimivuudesta myös allergiaoireisiin, halusin UniqAirin kotiini raikastamaan huoneilmaa”, kertoo Tilkanen.

Lasten allergiaoireet ovat vähentyneet huomattavasti

Nyt UniqAir-ilmanpuhdistin on ollut käytössä Tilkasten kotona noin vuoden. ”Varsinkin lapsieni allergiaoireet ovat vähentyneet huomattavasti. Keväällä katupöly- ja siitepölyaikana lapsen oireet olivat ennen UniqAiria hyvin voimakkaat, mutta huoneilman ollessa kotona puhdasta ja raikasta, hengitysongelmat ovat helpottuneet huomattavan paljon”, antaa Tilkanen tunnustusta UniqAir-ilmanpuhdistimille.

UniqAir-ilmanpuhdistimet valikoituivat Tilkasten ilmanpuhdistinvalinnaksi, koska laitteen hyödyistä oli kokemusta jo hallilta. Lisäksi Tilkanen oli vaikuttunut UniqAirin myyntipäällikön Samuli Valviston laiteasiantuntemuksesta sekä ”vilpittömästä halusta halusta auttaa lasteni allergiaoireiden helpottamisessa”. Lisäksi Tilkanen kertoo Valviston opastaneen laitteen käytössä ja huollossa. Ennen hankintapäätöstä UniqAir-ilmanpuhdistinta sai myös kokeilla kotona ja tämä testijakso viimeistään vakuutti perheen siitä, että laite toimii heidän tarpeisiinsa.

Ilmanpuhdistuskyvyn lisäksi Tilkanen kokee heillä käytössä olevan UniqAir Uniq-mallin laitteen ehdottomaksi plussaksi säädettävän puhdistustehon: ”säädettävä puhdistusteho on erinomainen ominaisuus. Päivisin kone on päällä täydellä teholla ja illalla nukkumaan mentäessä tehoa säädetään pienemmälle. Tällöin ilmanpuhdistimen matala hurina toimii myös hyvänä white noisena lapsille. Kaiken lisäksi hieno desing on mukava plussa.” UniqAir Uniq onkin täydellinen unikaveri makuuhuoneeseen - laitteen valot pystyy himmentämään ja puhdistustehon voi asettaa säätymään automaattisesti pienemmälle yön ajaksi.

Huipputuote, jonka kaikki osa-alueet on tarkkaan harkittu

UniqAir Oy panostaa toiminnassaan ympäristöystävällisyyteen ja on tehnyt muun muassa hiilijalanjäljen laskennan, käyttää tehtaallaan vihreää sähköä sekä energiatehokkaita puhaltimia kaikissa tuotteissaan. Tilkasen mielestä näillä asioilla on suuri merkitys ja ”se kertoo UniqAirin laadukkuudesta kokonaisuudessaan. Huipputuote, jonka kaikki osa-alueet on tarkkaan harkittu.”

Kysyttäessä suosittelisiko Tilkanen UniqAiria muille, hän vastaa yksiselitteisesti: ” Ehdottomasti varsinkin allergiakoteihin, mutta myös muillekin. Koen, että puhtaalla sisäilmalla on suuri merkitys ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sairauksien vähentyessä.”

HIFK:n kuvat ottanut Riku Laukkanen.