Puupölystä kertaheitolla eroon - tuotannon epäpuhtaudet eivät kuulu toimiston puolelle

Translation missing: fi.sections.featured_blog.article.by_author

Työhyvinvointi on monen asian summa. Yksi osa yhtälöä on puhdas sisäilma. Tämä huomattiin myös Forssan Rakennusvalmisteella yrityksen otettua käyttöön UniqAir Pro -ilmanpuhdistimet.

”Nyt ei enää tarvitse pyyhkiä pölyä taukotilojen sohvilta”, kuvailee kehityspäällikkö Janne Uoti (kuvassa oikealla) eroa ilmanpuhdistimien käyttöönoton jälkeen. Forssan Rakennusvalmiste valmistaa saunoja alihankintana kerrostaloihin, erillistaloihin ja rivitaloihin. Kerrallaan toimitukseen voi lähteä jopa 100 saunaa. ”Olemme ylpeitä kotimaisesta tuotannostamme ja osaavasta tiimistämme”, Janne kertoo.

Päätös ilmanpuhdistimien hankinnasta tehtiin keväällä melkein heti Jannen aloitettua työt Forssan Rakennusvalmisteella. ”Minun oli uutena työntekijänä helppo huomata sisäilman tunkkaisuus, koska en ollut ehtinyt vielä tottua siihen. Tuotantotilojemme ilma puhdistetaan teollisuusilmanvaihdolla, mutta tämä ei estänyt pölyn kantautumista toimisto- ja taukotiloihin. Tunkkainen sisäilma vaikuttaa mielestäni todella paljon työssä jaksamiseen. Teimmekin melkein samalta istumalta päätöksen hankkia ilmapuhdistimet tilaan”, Janne sanoo.

”Tunsin UniqAirin myyntiä Varsinais-Suomen alueella hoitavan Samuli Valviston ja otin yhteyttä. Samuli suositteli aloittamaan kahdella UniqAir Pro-ilmanpuhdistimella. Laitteisiin olisi ollut mahdollista saada 14 päivän koekäyttöaika, mutta huomaisimme eron sisäilman raikkaudessa sekä omassa jaksamisessa jo ensimmäisinä käyttöpäivinä, joten ostopäätös oli nopeasti tehty. Otimme laitteisiin myös huoltopalvelun UniqAirilta. He huolehtivat suodattimien ajantasaisesta vaihtamisesta, joten laitteet myös pysyvät suorituskykyisenä”, Janne kertoo

”Työntekijöihin sitoutumista voi osoittaa monella tapaa ja puhdas sisäilma on mielestämme yksi osa kokonaisvaltaista työhyvinvointia. Ilmanpuhdistimiamme käytetään yrityksissä tauko- ja toimistotilojen lisäksi esimerkiksi tehtaiden valvomoissa ja tiloissa, joissa on havaittu sisäilmaongelmia”, kertoo Samuli UniqAirilta.